ALLT Om Nowaste Logistics

 

Nowaste Logistics är mer än en leverantör som tillhandahåller skräddarsydda logistiklösningar. Vi vill ta rollen som kundens logistikavdelning, vilket innebär att vi arbetar nära kundens verksamhet och blir en partner i det dagliga arbetet. Det är grundläggande för att nå effektiva och konkreta lösningar som utvecklar kundens verksamhet och därmed gör dem mer konkurrenskraftiga.

 

1. Beskriv kort er verksamhet med egna ord.

Vi är ett av Sveriges ledande logistikföretag. Genom att tillhandahålla och utveckla effektiva logistiklösningar för våra uppdragsgivare vill vi ge dem de logistiska förutsättningarna för att växa. Genom ett nära samarbete med kunden vill vi uppfattas som deras logistikavdelning.

 

”Vårt mål är att bli Sveriges ledande logistikföretag och
branschens mest attraktiva arbetsgivare.”

 

Nowaste har en omsättning på 500 mkr och hanterar årligen ett varuvärde om cirka 9,3 mdr. Några av våra uppdragsgivare är frukt- och grönsaksföretaget Everfresh, bygg- & järnhandelskedjan Bolist, e-handelsföretaget CoolStuff, livsmedelsföretaget Atria Scandinavia, möbelföretaget Home Furnishing Nordic (Trademax, Furniturebox, Chilli med flera) samt klädesföretagen Brothers och Polarn O. Pyret. Idag är vi närmare 500 anställda med basen i Helsingborg och vi har 165 000 kvadratmeter lager- och terminalyta.

 

2. Vad har gjort er så framgångsrika?

Vi har tre faktorer som särskiljer oss inom branschen, automation, IT och vår personal. Vi utvecklar, designar och investerar själva i automationslösningar för våra uppdragsgivare, vilket gör att vi kan möjliggöra för marknadens mest kostnadseffektiva lösningar. IT-systemen äger och utvecklar vi själva i stor utsträckning vilket gör att vi kan anpassa dem utifrån kundernas behov och processer. Men, den viktigaste faktorn är och förblir vår personal. Vi är ett värderingsstyrt företag och vi anser att våra medarbetare är vår viktigaste faktor till att fortsätta växa och utmana branschen. Därför har vi enbart egen personal, utan bemanningsbolag, vilket gör att vi kan erbjuda våra medarbetare trygga anställningsvillkor och möjligheter att utvecklas inom bolaget. 

3. Vilken anknytning har ni till regionen?

Nowaste startades i Helsingborg år 2008 som en avknoppning från Everfresh. Vi har valt att satsa på Helsingborg och nordvästra Skåne som bas för våra verksamheter och huvudkontor.

Nordvästra Skåne är en företagsvänlig region med starka initiativ för ungdomar som bor i området. Därför vill vi ta vårt ansvar som växande bolag i Helsingborg och ge tillbaka till samhället. Förutom att vi är ett stort företag som ger arbetsmöjligheter till många av stadens ungdomar så arbetar Nowaste i nära samarbete med Lunds Universitet, Campus Helsingborg. Genom detta samarbete erbjuder vi studenter möjligheter till bland annat praktikplatser, extrajobb och att skriva sina uppsatser hos oss. Vi delar även ut ett årligt stipendium till de som skrivit årets bästa uppsats inom Service Management Logistik. Vi anser att det är viktigt att stödja och vara delaktiga i evenemang som anordnas för studenter, så som exempelvis Agora-dagen och mötesplattformen Campus Vänner.

Vi bedriver också ett program vi kallar Vårt Ansvar som passar in under denna fråga. Vårt Ansvar kan läsa mer om under fråga nummer sex.

 

Helsingborgs olika statssymboler, så som Kärnan, pryder fasaden på vår terminal längst med E4an. Här kan du även utläsa bland annat ’’Helsingborg’’ i runskrift längst med byggnadens långsida.

 

4. Hur ser framtiden ut för er?

Vi har, sedan vi började vår resa inom tredjepartslogistik, vuxit med drygt 265% i omsättning och för vår del handlar det om att bevara innovations- och drivkraften som finns inom Nowaste. Vi är ett relativt ungt företag men som på kort tid kommit att utmana de normer och tankesätt som funnits i branschen. Vidare har vi gjort ett par strategiska vägval som är starkt kopplade till vår kärnkompetens inom automation, IT och personal, som vi tror kommer ge oss förutsättningarna att fortsätta utvecklas över tid.

 

5. Berätta hur ni bedriver arbetet gällande etik, miljö och mångfald?

Nowaste är ett värderingsstyrt företag och vi utbildar samtliga medarbetare i bolagets värdegrund. Våra viktigaste värderingsord är passion, nyskapande och ansvar. Dessa ska genomsyra allt vi gör i företaget. 

Vår viktigaste resurs, alla kategorier, är vår personal. Tar vi hand om våra medarbetare så råder det inga tvivel om att det också kommer ta hand om företaget. Vår målsättning är att varje medarbetare ska må bra och känna att de utvecklas hos oss. Därför startade vi konceptet, GROW – People and Culture. Syftet med GROW är att utveckla människan, gemenskapen och kulturen i bolaget. Här finner du bolagets huvudkontor, ett stort vardagsrum (800 kvm2) med pingisbord, Tv-spel och olika miljöer som främjar gemenskap och sammanhållning mellan människor. Här hittar du även vår utbildningsplattform och en fullt utrustad träningsanläggning med gym och en arena, gjord för flertalet olika (boll)sporter. Samtliga ytor är tillgängliga för alla våra medarbetare, inklusive deras respektive, helt kostnadsfritt. För familjens välmående är direkt kopplat till vårt eget och kan vi möjliggöra för en friskare familj så råder det inga tvivel om att vi också ska satsa på det.

 

Vi är ett företag som hela tiden drivs i en nyskapande anda och mycket förklaras genom passionen för våra anställda. Att kunna erbjuda människor med olika bakgrunder en anställning tycker vi är oerhört viktigt och ser det som en styrka, då vi även gjort en stor satsning på instegsjobb för nyanlända. Idag representeras över 20 olika nationaliteter bland våra medarbetare och könsfördelningen blir allt mer neutraliserad för varje år som går.

6. Hur arbetar ni med hållbarhet?

Miljö och hållbarhet:

Bland våra 12 olika terminaler har vi exempelvis 100% förnyelsebar energi, Green Building-certifierade hus, aktivitetsbaserad belysning, solceller och även en biodling. Den värme som avges för att kyla ner terminaler använder vi sedan till att värma upp byggnadens kontor.

Hållbarhet i ett humanitärt perspektiv:

Nowaste har påbörjat en testperiod av ett nytt projekt som vi kallar Vårt Ansvar.
Vi vill ta ansvar för vår stad och motverka kriminalitet och segregering. Därför har vi utvecklat ett program som ska hjälpa ungdomar i segregerade områden och där kriminalitet är som störst i Helsingborg. Det enda vi söker hos dessa individer är en vilja att förändra sina liv mot det bättre, bort från kriminaliteten. Varje person som genomför programmet kommer att bli erbjuden en tjänst hos oss.

Förutom samarbeten med utvalda förmedlare i dessa områden så kommer varje person att få en egen mentor som är anställd hos Nowaste. Denna mentor vägleder och stöttar personen. Vi vill skapa mer än ett arbetstillfälle och istället arbeta med dem som personer, och deras personliga utveckling. Däremot måste de inte påbörja ett arbete hos oss på Nowaste. Väljer de att avsluta sitt arbete hos oss så är de fortfarande med i programmet och mentorn fortsätter stötta fram tills det att hen har funnit ett nytt arbete.

KRÖNIKA: “SÅ HIMLA SPECIELL ÄR INTE E-HANDELSLOGISTIKEN”

Helsingborgs stads vård- och omsorgsförvaltning inleder samarbete med Nowastes dotterbolag, E-drop AB, i ett digitaliseringsprojekt.

Helsingborgs stad inleder samarbete med E-drop

Helsingborgs stads vård- och omsorgsförvaltning inleder samarbete med Nowastes dotterbolag, E-drop AB, i ett digitaliseringsprojekt.

Nowaste Logistics uppdrag för Panduro är live

Med drygt 18 000 unika artiklar tillgängliga på nätet och en ny effektiv logistiklösning är Panduro redo för att fortsätta sin digitala tillväxtresa.

Head office
Landskronavägen 5
252 32 Helsingborg

Atria-terminalen
Basaltgatan 9
254 68 Helsingborg

Bolist-terminalen
Kapplöpningsgatan 8
252 30 Helsingborg

Coolstuff-terminalen
Makadamgatan 15
254 64 Helsingborg

Solutions
Porfyrgatan 1
254 68 Helsingborg

 

Information regarding camera surveillance

 

Head office
Landskronavägen 5
252 32 Helsingborg

Atria-terminalen
Basaltgatan 9
254 68 Helsingborg

Bolist-terminalen
Kapplöpningsgatan 8
252 30 Helsingborg

Coolstuff-terminalen
Makadamgatan 15
254 64 Helsingborg

Everfresh-terminalen
Långebergavägen 190
256 69 Helsingborg

TM - Strandbadsvägen
Strandbadsvägen 19
252 29 Helsingborg

T1 - Tostarp
Mineralgatan 15
254 64 Helsingborg

Solutions
Porfyrgatan 1
254 68 Helsingborg

T2 - Tostarp
Mineralgatan 17
254 64 Helsingborg

Information regarding camera surveillance

 

Everfresh-terminalen
Långebergavägen 190
256 69 Helsingborg

TM - Strandbadsvägen
Strandbadsvägen 19
252 29 Helsingborg

T1 - Tostarp
Mineralgatan 15
254 64 Helsingborg

T2 - Tostarp
Mineralgatan 17
254 64 Helsingborg

Contact us
close slider
Vill du söka jobb? Ansökningar tas inte emot via detta formulär utan vänligen skicka via hemsidan: Meny/Sök jobb
en_GBEnglish (UK)
sv_SESvenska en_GBEnglish (UK)