Hälsa på oss

Välkommen till
Nowaste

På Landskronavägen 5B ligger vårt huvudkontor GROW. Rätt många reagerar med fascination när de kliver innan för dörrarna. Det är lokaler som väcker sinnen. Undrar du över traktorn så är det en gammal Volvo T21 som tillverkades i Göteborg mellan 1946 och 1948. 22 hästkrafter. Den finns här för att påminna om vår historia, sprungna som vi är ur odling, frukt och grönt. De flesta av Nowastes medarbetare håller till ute på terminalerna runt om i Helsingborg, 14 till antalet. GROW är en gemensam angelägenhet för alla koncernens bolag.

En låda fylld
med grön vardag

Frukt och grönt är en stor del av Nowaste Logistics. I begynnelsen var vi logistikavdelningen på det ledande frukt- och grönsaksföretaget Everfresh. Varje fredag kan den som vill hämta sin egen frukt- och gröntlåda hos moderbolaget Dole Nordic mot en modest summa som dras från lönen. I lådan väntar potatis, paraguayos, sparris, tomater, hallon, squash, romansallad – vad som nu är i säsong.

Träning
på jobbet

Det här är Scott Lewis och han är vår hälsocoach. På GROW finns ett fullutrustat gym med tillhörande bollhall och yogasal. Det är här Scott håller till oftast. Flera gånger i veckan håller han i träningspass både under och efter arbetstid. Som anställd kan du nyttja gymmet när du vill, även på helger. 

Lager på lager i 13 varianter

Nowaste Logistics är egentligen 14 arbetsplatser i en. Huvudkontoret på Landskronavägen i Helsingborg och en mängd terminaler runt omkring i staden. De tre senaste tillskotten är placerade längs motorvägen ute vid Tostarp/Vasatorp. Det här är den senaste, kallad T3. En toppmodern, superteknisk koloss fullspäckad med kompetens. 

Hårt jobb kräver
guldkant

Vi jobbar passionerat och intensivt. Då är det viktigt att emellanåt få ha det riktigt gott och avslappnat också. Vi har en årlig Nowaste-gala dit alla anställda med respektive bjuds in. Då är det 100 procent galaklass på allt från kavajslag till förrätt och underhållning. Vi har också en årlig GROW-dag där hela familjen får vara med. Det kan bli fotbollsturnering, ansiktsmålning, hoppborgar, ponnyridning och förstås mängder med käk och godsaker. Vi har återkommande julfest, grilluncher, pingis- och fotbollsturneringar, nätverksträffar, paintboll-event och andra skojigheter för oss.

Här kommer ett
fat med mat

På alla våra arbetsplatser serveras det varje morgon en enklare frukost. När det vankas lunch har du mängder med valmöjligheter. På Långebergaterminalen huserar Köket by Erikstorp, en restaurang som drivs av Kvarteret Erikstorp i Landskrona. På Landskronavägen bor vi granne med sallads-fenomenet Holy Greens, och du kan även välja på fyra dagliga rätter på Restaurang Allgott. Alla luncher är rejält subventionerade för dig som anställd.

Relax för dig som
behöver chilla

På huvudkontoret finns inte bara gym, biljardbord, pingisbord och loungehörnor. Det finns arkadspel med gamla klassiker och en röd Yamaha för den som vill klinka lite på en gitarr. Har man jobbat hårt kan man behöva en kort paus, alright? Många terminaler har också uppehållsrum och pingisbord och sköna soffor där man kan slå sig ned på lediga stunder.

Maria guidar
dig vidare

På Nowaste Logistics har vi en terapeut, hälsovetare och coach som heter Maria Ekvall. Hon hjälper dig med dina utmaningar och möjligheter. Maria har individuella samtal med medarbetare och håller också i olika ledarskapsutbildningar. Utbildning och möjlighet för varje individ att växa är en stor grej för oss. 2022 erbjöds 27 olika utbildningar för medarbetarna på Nowaste.