Vår historia

Hur Nowaste
blev Nowaste

Nowaste var i begynnelsen logistikavdelningen på Everfresh, som från Helsingborg förser hela Sverige med frukt och grönsaker.

Logistiken blev så förfinad att avdelningen blev ett eget företag, specialiserat på att erbjuda tredjepartslogistik till alla branscher. Nowaste grundades 2008 och satsade tidigt på avancerad automationför att effektivisera lager, plockning och packning. Vi blev en uppstickare som var drivande på en marknad som skulle komma att genomgå en enorm utveckling, inte minst tack vare e-handelns uppsving.

Idag huserar stora klädföretag, bygg- och järnhandelskedjor, hem- inredningsjättar, livsmedelsaktörer och många andra företag i de terminaler som Nowaste etablerar och fyller med personal, automation och egenutvecklade systemlösningar.

Vi har vuxit till ett av Nordens ledande logistikföretag genom en iver att ständigt utvecklas, med omtanke om personal och kunder, och genom en vilja att påverka vår omgivning.

Vår ägare
vårt dotterbolag

Nowaste Logistics är ett helägt dotterbolag inom Dole Plc., världens största aktör inom frukt och grönt, verksamt på ett 40-tal marknader och listat på Nasdaq New York.

Nowaste Logistics har också hunnit bilda ett eget dotterbolag, E-drop
E-drop är en tjänst och en produkt som erbjuder tempererade leveransskåp som inte kräver någon mottagare och som kan användas för allt det du handlar digitalt, inte minst dagligvaror. Om man så vill; en uppdaterad brevlåda.