HÅKAN SKA HJÄLPA FLER TILL SMARTARE LOGISTIK

Dela inlägget

Håkan Lindberg är ny Head of Business Development på Nowaste Logistics. Nu ska han hjälpa till att göra Nowaste till den bästa och mest resurseffektiva logistikaktören i Norden.

Efter Handelshögskolan kom Håkan Lindberg till hemstaden Helsingborg och var med om att starta upp Nordisk Transports lagerservice, ett logistikbolag som via olika uppköp långt senare kom att förpuppas till Postnord TPL Helsingborg, där Håkan var regionchef för Sydsverige och parallellt dessutom CEO för det danska TPL-bolaget. 

– Det har varit en konstant utveckling, kan man säga. Från två anställda till runt 750 och närmare en miljard i omsättning. Tredjepartslogistiken har förändrats i grunden på bara fem-tio år, delvis beroende på e-handelns framväxt. Utvecklingen kommer att fortsätta, det är en bestående förändring i samhället vi har sett, säger Håkan Lindberg 

Som Head of Business Development är det Håkan Lindbergs uppgift att utveckla befintliga uppdrag och skapa nya på Nowaste Logistics, logistikaktören som en gång startade som en avdelning på frukt- och gröntföretaget Everfresh. 

– Vi ska bli en av de största logistikaktörerna i Norden, men vad viktigare är att vi ska vara den bästa och den mest resurseffektiva. Branschen kommer att konsolideras, det är helt naturligt efter den kraftiga utvecklingen som har varit med många aktörer. Nowaste har ett välutvecklat koncept och en sådan kostnadseffektivitet att vi har en fördel när konsolideringen sker. 

– Det är inte bara automation i världsklass. Tekniken och de unika lösningarna är absolut en viktig del av framgången. Men det finns också en väldigt tilltalande personalkultur på Nowaste. Det är inte många i branschen som bara har egenanställd personal. Om människor trivs så kommer motivation och driv, och på det följer ansvarstagande. Det ger en bättre leverans, vilket precis alla vinner på. Vi ska behålla det lilla företagets mindset även när vi växer. 

Läs mer

Den bekväma exilen i Thailand är över. Conny Palmkvist fick hemlängtan. Inte bara efter Sverige och svenskarna, utan det var också en längtan tillbaka till Nowaste Logistics, en företagskultur och gamla kära kolleger. Den 2 april återinträder Nowastes första vd i företaget och blir produktionsledare när den nya terminalen invigs

Tempererade leveransskåp kan bli en lika stor revolution som brevlådan en gång i tiden. Tänk dig att allt du beställer på nätet hamnar i samma skåp, vid din tröskel. Från mjölk till sneakers. Slippa fara kors och tvärs för att hämta upp paket. Vi bad E-drops vd Susanne Hjorthagen att